Доступність посилання

ТОП новини

Таджикистан відкриє НАТО транзит до Афганістану


Таджикистан готовий дозволити НАТО транспортувати невійськові грузи до Афганістану через свою територію, заявляють у США.

Американський посол у Таджикистані Трейсі Енн Джейкобсон повідомила сьогодні після переговорів з президентом країни Емомалі Рахмоном, що делегація США приїде до Таджикистану, щоб обговорити це питання.

«Ми говорили про повну готовність Таджикистану підтримати транзит комерційних вантажів до Афганістану зі США. Ми обговорювали це питання і під час візиту генерала Девіда Петреуса. І продовжимо ці дискусії», – сказала дипломат.

За її словами, транзит буде здійснюватися по землі і для цього використають міст через річку Пяндж, відкритий у серпні 2007 року, будівництво якого фінансували США.

Як повідомив Рахмон, перевозитимуть постачання невійськового призначення, зокрема, будівельні матеріали, медикаменти, пальне та воду.

Напередодні уряд Киргизстану заявив, що планує закрити американську військово-повітряну базу «Манас», яку використовують для забезпечення операцій міжнародної коаліції в Афганістані. Водночас це рішення ще має підтвердити парламент країни.
XS
SM
MD
LG