Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: У Росії через кризу може загостритися криміногенна ситуація


Президент Росії Дмитро Медведєв сьогодні закликав правоохоронців бути готовими до можливих порушень громадського порядку у зв’язку з кризою.

На розширеному засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ Росії, Медведєв вказав на проблему безробіття.

«Гостра тема – нелегальна трудова міграція. Відомо, що злочинність серед громадян, які приїздять із близького зарубіжжя, рік від року зростає, постійно зростає, й зараз цифри дуже складні. В умовах дворазового скорочення ринку праці для іноземних робочих можливе не лише нелегальне використання робочої сили, але й погіршення криміногенної ситуації загалом», – сказав російський президент.

За його словами, органи МВС мають тримати це питання під своїм постійним контролем.

«Величезну тривогу останнім часом викликають і прояви екстремізму. Минулого року навіть на фоні загального зниження злочинності кількість таких дій зросла практично на третину. Я не буду говорити простих речей про те, що Росія багатонаціональна, багатоконфесійна країна. Такі злочини завдають значної шкоди, є системною загрозою нашому суспільству», – сказав Медведєв.

Він зупинився і на ситуації в Північному Кавказі.

«Екстремісти активізують і диверсійно-терористичну діяльність, і одночасно намагаються вести кампанію з дискредитації органів влади північнокавказьких республік»

За його словами, захист громадського порядку в цьому регіоні є стратегічним завданням.

XS
SM
MD
LG