Доступність посилання

ТОП новини

У випадку відставки уряду в Україні почалася б анархія – Литвин


Про це Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив в ефірі каналу «Інтер».

В. Литвин вважає, що розгляд питання в парламенті про ситуацію в країні та дії влади в умовах кризи було зведено до з’ясування «політичних рахунків на фоні виснаженої до межі України».

Він додав: «Ми продовжуємо ту практику, яка була започаткована в 1985 році, коли Горбачов дозволив говорити, і ми до цього часу говоримо безупинно, але жодних рішень не приймаємо».

Литвин зазначив, що необхідно не закликати до проведення «круглого чи до квадратного столу”», а спільно виробляти рішення. Він наголосив, що від опозиції не пропонується програма виходу з кризи.

В. Литвин підкреслив, що сьогодні «країна хвора» і можна сперечатися хто її «довів до хвороби». В той же час він додав, що не доречно говорити як і біля «ліжка хворої людини», що «тобі погано і ти завтра будеш помирати», бо це як мінімум аморально.

Він вважає, що потрібно працювати над виведенням країни з кризи спільно. «Треба припинити аморальщину по відношенню до країни», – додав голова ВР.

В ефірі виникла дискусія між В. Литвином та лідером Партії регіонів В. Януковичем.

Відповідаючи на звинувачення В. Януковича щодо провальної роботи уряду, очолюваного Юлією Тимошенко, В. Литвин запитав, чи така ж точка зору була у Партії регіонів, коли вони 8 грудня «були за крок» до підписання коаліційної угоди з БЮТ.

У відповідь В. Янукович закликав «не робити заяв як на Одеському привозі». Він зазначив, що не треба казати на всю країну, «хто з ким цілується». «Ви цілуєтесь і ми вам не заздримо», – додав лідер Партії регіонів.

На його думку, некоректною є розмова про те «з ким збиралися чи не збиралися підписувати щось».
XS
SM
MD
LG