Доступність посилання

ТОП новини

Росія готова надати Україні кредит


Прем’єр Юлія Тимошенко повідомила у Мюнхені, що листи з проханням надати Україні фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету вона надіслала, крім Росії, до США, Євросоюзу, Китаю, Японії

«Росія готова сприяти в підписанні таких кредитних угод», – сказала Юлія Тимошенко у Мюнхені, де вона бере участь у Міжнародній конференції з безпеки.

Водночас Прем'єр-міністр спростувала заяву уповноваженого Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського про те, що до Москви відбула урядова делегація для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.

Також Ю. Тимошенко заявила, що не відповідає дійсності й інформація про умови, на яких Росія готова надати кредит.

Б. Соколовський заявив в ефірі телеканалу «Інтер», що вчора в російську столицю таємно поїхала делегація від уряду для проведення переговорів про спеціальний кредит для запобігання банкрутства НАК «Нафтогаз України».

За його словами, доведення до банкрутства пов'язано з цінами на газ, що зафіксовані в домовленостях, підписаних 19 січня. Він зазначив, що в 2009 році «виникне велика діра» у «кілька десятків мільярдів гривень» через розрив між ціною газу, за якою він придбаний, і ціною його продажу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG