Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ доповідає про пияцтво за кермом


Від початку цього року працівники Департаменту державної автоінспекції МВС України зафіксували понад 25 тисяч водіїв, які керували автом у нетверезому стані; лише за одну з останніх діб таких виявилося понад 740.

Прес-служба Державтоінспекції особливо відзначила, що серед упійманих пияків за кермом від початку року понад 2 тисячі 400 керували дорогими автами, а за згадану одну з останніх діб таких було понад 60. У повідомленні не пояснено, на якій підставі ведеться така окрема статистика водіїв «престижних іномарок».

За даними ДАІ, за керування автом у нетверезому стані від початку цього року накладено штрафів майже на 150 мільйонів гривень, із них оплачено наразі 79 мільйонів.

Державтоінспекція нагадує, що після посилення покарання за такі правопорушення збільшились і суми штрафів за них, і інші можливі санкції.

Для тих, хто вперше впродовж календарного року сів нетверезим за кермо, передбачено штраф від 2 тисяч 550 до 3 тисяч 400 гривень або позбавлення права на керування автомобілем терміном до двох років. Суд може призначити таким водіям і від 40 до 50 годин громадських робіт або й адміністративний арешт на 7–10 діб.

Для тих, хто втретє протягом року буде помічений за кермом нетверезим, передбачено покарання у вигляді позбавлення права керування автомобілем терміном до 10 років. Також суд може позбавити такого водія і автомобіля, вилучивши його в порушника в оплачуваний спосіб.
XS
SM
MD
LG