Доступність посилання

ТОП новини

«Тарифи на комунальні послуги можна зменшити» – міністр ЖКГ


В ефірі Радіо Свобода міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявив: «Органи місцевого самоврядування перераховують ці тарифи і доводять їх до населення. А насправді є величезні ресурси для того, щоб не лише не підвищувати тарифи, а навпаки займатися їхньою оптимізацією і навіть зменшувати»

При цьому Олексій Кучеренко зазначив: «Давайте підрахуємо. Наприклад, тариф на водопостачання. В Україні сьогодні в структурі собівартості цього тарифу 50 % складає електроенергія, а в світі вона складає 15-20 %. Ось 30%, які можна заощадити, встановивши добрі насоси. Втрати води сьогодні закладаються в тарифи. Сьогодні на перекачку води працюють два ядерних блоки нашої енергосистеми. Ми що настільки багата країна? Саме в енергозбереженні є великий потенціал, щоб не підвищувати тарифи».

«Рано чи пізно, коли ми перейдемо на альтернативні джерела – на мазут чи вугілля. І якщо вони будуть монопольні, то вони будуть коштувати стільки, щоб нас взяти за жабри», – сказав Олексій Кучеренко.
XS
SM
MD
LG