Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура зобов’язала владу Києва скасувати підвищення тарифів


Прокуратура Києва визнала незаконними та зобов’язала Київську міську державну адміністрацію скасувати свої рішення від 5 лютого цього року щодо підвищення вартості житлово-комунальних послуг для юридичних осіб.

Як йдеться в протесті відомства, «…розпорядження КМДА ухвалені з порушенням вимог чинного законодавства та підлягають скасуванню».

Серед пiдстав для скасування рішень прокуратура столицi називає порушення термiнiв реєстрацiї та публiкацiї розпоряджень – із дня оприлюднення проектiв не витриманий мiсячний термiн для ухвалення зауважень i пропозицiй вiд фiзичних та юридичних осiб.

Крiм того, прокуратура наголошує, що Київська мiськадмiнiстрацiя порушила законодавство, оскiльки не погодила проекти зазначених рiшень у представництвi Державного комiтету з питань регуляторної полiтики i пiдприємництва.

«Протест зупиняє дію вказаних рішень та підлягає обов’язковому розгляду у встановлений законом десятиденний термін», – наголошується у повідомленні прокуратури.

5 лютого голова КМДА Леонід Черновецький підписав нові розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги для бюджетних організацій та юридичних осіб, водночас виокремивши 427 столичних промислових підприємств, тарифи для яких прирівняв до бюджетних.

Нові тарифи для них встановлені на рівні, який приблизно удвічі вищий за той, який існував до першого підвищення в листопаді 2008 року.


Водночас Президент Віктор Ющенко 9 лютого знову скасував ці рішення голови КМДА.

XS
SM
MD
LG