Доступність посилання

ТОП новини

Посол Росії в НАТО: Україна отримає ПДЧ через 15-20 років


Україна зможе приєднатися до Плану дій для членства в НАТО не раніше ніж за 15-20 років, заявляє Постійний представник Росії при Альянсі Дмитро Рогозін.

«Мені здається, що ситуація з Україною нагадуватиме переговори між ЄС і Туреччиною про інтеграцію в Євросоюз – тобто, ця тема постійно обговорюватиметься, але, думаю, Україна дуже далека від перспективи інтеграції в НАТО», – сказав Рогозін під час відеомосту Москва-Брюссель.

За його словами, в Альянсі за останній рік проаналізували внутрішньополітичну ситуацію в Україні і переконалися, що це «постійна драма» між гілками влади на фоні нестійкого розвитку громадської думки щодо НАТО, незважаючи на активну «пропаганду» Північноатлантичного альянсу в Україні.

Рогозін зазначив, що українська тема залишається достатньо актуальною в Альянсі через те, що у фінальній декларації Бухарестського саміту НАТО передбачено, що Україна і Грузія в майбутньому стануть його членами.

Водночас він зауважив, що багато хто в Альянсі почав розуміти, що «розбухання» НАТО призводить до його ослаблення.

Керівництво України розраховувало на рішення НАТО щодо надання Києву ПДЧ у грудні минулого року. Проте Рада Північноатлантичного альянсу на рівні міністрів закордонних справ вирішила посилити співпрацю з Україною, у тому числі шляхом створення «національної річної програми», і не розглядала питання про надання Плану дій.

Російський президент Дмитро Медведєв раніше заявляв, що Росія розглядає розширення НАТО як загрозу своїй безпеці.

XS
SM
MD
LG