Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко каже, що наразі не визначився щодо участі у виборах


Президент Віктор Ющенко заявляє, що рішення про його участь у наступних виборах Президента України поки що не на часі.

«Я прийшов в українську політику з однією метою – вивести країну на економічні свободи, на громадянські свободи, на реалізацію тих політичних цінностей, які формують демократичне майбутнє України. Я можу підтвердити лідерство в нації тільки на засадах тих цінностей, які нація бачила під час Помаранчевої революції», – сказав Віктор Ющенко інтерв'ю німецькій новинній агенції Deutsche Presse-Agentur, повідомляє прес-служба Президента.

За словами глави держави, прийде час, і він ухвалить самодостатнє рішення і «воно буде достойним».

«Кожен політик, який хоче бажати успіху країні, на порядок денний не повинен ставити своє президентство як пріоритет номер один. Велика помилка Прем'єр-міністра, що президентські вибори вона почала з 2008 року. Не треба під своє его робити експерименти з усією країною», – зазначив Віктор Ющенко.

Наразі точна дата проведення виборів Президента невідома. У Секретаріаті глави держави заявляли, що вони мають відбутися 17 січня наступного року.

Внаслідок внесення змін до Конституції 2004 року виникла колізія відносно дати проведення чергових виборів глави держави.

Зміни встановили, що вибори проводяться в останню неділю останнього місяця п'ятого року повноважень Президента, і набули чинності з 1 січня 2006 року, тобто вже після обрання нинішнього глави держави Віктора Ющенка.

При цьому на момент обрання Ющенка діяла норма, відповідно до якої вибори Президента проводилися в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень.
XS
SM
MD
LG