Доступність посилання

ТОП новини

Хрещатик перекритий через протести проти рішень київської влади


Близько 5 тисяч маніфестантів вимагають біля Київської міської ради припинити підвищення цін і тарифів на товари й послуги в Києві.

Пікетники зайняли тротуар і проїжджу частину вулиці Хрещатик і перекрили рух автомобілів Хрещатиком від вулиці Богдана Хмельницького до майдану Незалежності.

Крім людей, на проїжджій частині Хрещатика стоять близько 25 мікроавтобусів – маршрутних таксі.

Акцію організували громадські організації столиці та політичні сили, зокрема БЮТ, Блок Катеринчука, КПУ. Учасники пікету також тримають прапори Блоку Віталія Кличка, «Народної Самооборони».

Серед пікетувальників також є представники автоперевізників, які, зі свого боку, просять столичну владу створити нормальні економічні умови для їхньої роботи.

В акції беруть участь люди різного віку, у тому числі студенти, які прийшли з табличками назв своїх навчальних закладів, а також члени профспілкових організацій.

Пікетники скандують «Ганьба Черновецькому» і при цьому слухають лідерів акції, які виступають перед ними.

На плакатах маніфестантів: «Депутати Київради! Не допустіть розвалу столичної медицини», «Черновецький, припини знищувати кіоски», «Ситий мер – голодному двірникові не товариш».

Нові учасники поступово підходять до будинку Київради і приєднуються до акції.

Сьогодні має відбутися сесія Київради, на якій депутати планують розглянути проект міськбюджету-2009.

Київська міська рада профспілок вважає необхідним дотримання Київською міською радою мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Натомість КМДА підвищила тарифи на опалення, холодну, гарячу воду й водовідведення для населення на 48,1-109,5% з 1 лютого, при цьому зберігши на колишньому рівні ці тарифи для малозабезпечених жителів міста.

XS
SM
MD
LG