Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі протестували проти планів міністра оборони Росії


Кілька десятків людей сьогодні провели пікетування приміщення штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі.

Учасники акції висловили свою незгоду з намірами керівника російського військового відомства «оптимізувати структуру флоту», скоротивши значну частину посад офіцерів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сьогодні в штабі російського флоту відбудеться нарада під керівництвом міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова. Як повідомили у Службі інформації та громадських зв’язків Чорноморського флоту Росії, інші заходи у Севастополі за участі російського міністра не плануються, в тому числі – і його спілкування з пресою. Як очікується, сьогодні ж Анатолій Сердюков відбуде до Росії.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що на розгляд виїзної Колегії міністерства оборони Росії будуть винесені питання про передачу Україні об’єктів Чорноморського флоту РФ у зв’язку з кризою. Як пише газета «Новая», йдеться про судноремонтний завод, спортивний клуб ЧФ і нове недобудоване житло для російських моряків.

Водночас, військові джерела Радіо Свобода у Севастополі повідомляли, що головна причина проведення виїзного засідання колегії Міноборони Росії – «панічні настрої російських військових моряків напередодні очікуваних масових скорочень у Збройних Силах Росії».

XS
SM
MD
LG