Доступність посилання

ТОП новини

Пинзеник подав у відставку


Віктор Пинзеник подав заяву до парламенту про відставку з посади міністра фінансів.

«У нинішніх умовах професійна позиція міністра фінансів стала заручником політики. Змінити цю ситуацію міністр фінансів не може. Як і не може відмовитися від своїх професійних підходів. У таких умовах моє подальше перебування на посаді міністра фінансів України не має сенсу. У зв’язку з цим я подав заяву до Верховної Ради про свою відставку», – йдеться в заяві Пинзеника, яка розміщена на сайті Міністерства фінансів.

Як зазначив Віктор Пинзеник, «я не вперше працюю в уряді. І завжди займав професійну позицію. Збалансований бюджет, мінімальний розмір його дефіциту, обмеження життя в борг, неемісійні джерела фінансування дефіциту – цими та іншими принципами я завжди керувався у своїй роботі».

Віктора Пинзеника було призначено главою Мінфіну 18 грудня 2007 року. Він вже був міністром фінансів з лютого-2005 до серпня-2006 і в 1992-93 роках.

У жовтні 1994 – квітні 1997 роках – перебував на посаді першого віце-прем'єра, віце-прем'єра з економічної реформи, віце-прем'єра України.

Народний депутат кількох скликань. Як лідер партії «Реформи і порядок», до парламенту VІ скликання пройшов за списком Блоку Юлії Тимошенко.

Народився в 1954 році. Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України.

Тимошенко: Пинзеник йде, бо не витримав «викликів кризи»


Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що нового міністра фінансів буде призначено найближчим часом.

«Виклики світової фінансової кризи не всі чиновники переносять, не всі чиновники можуть працювати в екстремальних умовах, не всі чиновники можуть адекватно реагувати на виклики. І тому найслабші – вони залишають свої бойові позиції, вони йдуть і займаються іншими справами», – сказала Тимошенко, коментуючи рішення голови Мінфіну звільнитися.

За її словами, міністр фінансів Пинзеник «не працює ще з минулого року». «Він перебував на лікарняному і не працював за станом здоров'я», – сказала прем’єр.

Тим часом голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що парламент має дати згоду на відставку Пинзеника.

«Якщо він прийняв для себе тверде рішення, то очевидно, що змушувати людину, яка прийняла рішення (про відставку), імітувати роботу буде практично неможливо. Очевидно, що таке розуміння буде в депутатському корпусі», – зазначив Литвин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG