Доступність посилання

ТОП новини

«Криза АПК буде навесні» – депутат-аграрій


В ефірі Радіо Свобода голова парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Присяжнюк заявив: «Сьогодні ми маємо фінансову кризу. Сьогодні ми маємо кризу з банками. Я хочу зауважити, що криза в агропромисловому комплексі приходить трішки з запізненням на відміну від промисловості. В АПК криза виявиться вже весною, а то й при зборі урожаю»

А вже президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко зазначив: «Якщо криза станеться в АПК, то мінімум на 5 років ми не зможемо розвивати цю галузь. Варто сказати, що самі селяни не будуть страждати. В кожного на подвір’ї є кріль, курка, клаптик землі, де картопля росте. Інші категорії населення, а це 60%, які живуть за межами села. Ось саме вони будуть страждати».

Леонід Козаченко також зауважив: «Приблизно 6 мільярдів гривень не вистачає для весняних польових робіт. Звичайно банки цих грошей не дадуть селянам. У бюджеті теж мізерні кошти (6-6,5 мільярдів гривень на підтримку АПК – ред.)».

Однак голова парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Присяжнюк не втрачає оптимізму. «Після кризи АПК вийде потужним і наше сільське населення буде не 30% як зараз, а 50%. В інших країнах держава будь-якими методами прагне заманити людей у сільську місцевість», – каже він.
XS
SM
MD
LG