Доступність посилання

ТОП новини

Дуже часто жінками торгують самі жінки – звіт ООН


Управління ООН з наркотиків і злочинності опублікувало «Всесвітню доповідь про торгівлю людьми».

На підставі даних, зібраних у 155 країнах, вперше підготовлена така масштабна оцінка торгівлі людьми і заходів для боротьби з нею.

Згідно з доповіддю, найчастіше (79% випадків) торгівля людьми переслідує мету сексуальної експлуатації. Жертвами такої експлуатації найчастіше стають жінки і дівчата.

Як не парадоксально, але в 30% країн, що надають інформацію про діяльність торговців людьми, основну частину таких торговців складають... жінки.

У Східній і Центральній Європі більше 60% вироків у зв’язку з торгівлею людьми оголошують саме щодо жінок.

Другою метою поширеної у світі торгівлі людьми є примусова праця (18%), хоча ці дані можуть бути неточними.

У всьому світі діти складають майже 20% всіх жертв торгівлі людьми. При цьому в деяких районах Африки діти складають більшість.

Європа дуже часто є місцем призначення жертв торгівлі людьми з різних країн світу, у той час як з Азії цих жертв дуже часто вивозять.

Значна частина виявлених торговців людьми є громадянами саме тих країн, в яких така торгівля здійснюється, мовиться в звіті ООН.

Щодо України, то тут у період з 2003 до 2006 року органи влади встановили більше 1600 осіб, які стали жертвами торгівлі, з них більше ста – діти. За той самий період в Україні засудили понад 300 осіб, які так чи інакше займалися чи були причетними до торгівлі людьми.

У Міністерстві внутрішніх справ України існує департамент із боротьби з торгівлею людьми. У всіх регіонах країни діють відділення цього департаменту.
XS
SM
MD
LG