Доступність посилання

ТОП новини

Україна грунтовніше займеться СНІДом і туберкульозом


Україна готує національну заявку до Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на отримання гранту.

Як повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, в п’ятницю в столиці відбулося перше засідання робочої групи при Мінсім'ї з питань підготовки національної заявки до Глобального фонду боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією.

В засіданні робочої групи взяли участь заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк, директор Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталія Лук’янова, представники інших державних установ і громадських організацій.

Члени робочої групи обговорити пріоритети та проект концепції заявки до Глобального фонду на отримання підтримки в боротьбі з ВІЛ/СНІД на 2009 рік (9-й раунд).

Зокрема, учасникам наради було повідомлено, що посадові особи Глобального фонду, які відповідають за напрямком співпраці з Україною, наступного тижня планують відвідати Україну і обговорити подальшу співпрацю щодо подолання ВІЛ/СНІД та туберкульозу з представниками уряду та керівниками профільних неурядових організацій.

Під час обговорення концепції представники неурядових організацій, які працюють у сфері протидії поширенню СНІД, повідомили, що в наслідок світової фінансової кризи бюджет Глобального фонду сформований лише на третину від запланованого об’єму.

За їхніми словами, одночасно багато країн, які раніше не планували залучати на боротьбу зі СНІД ресурсів Фонду, сьогодні готують національні заявки, тому Україна має бути готова до жорсткої конкуренції.
XS
SM
MD
LG