Доступність посилання

ТОП новини

Посланець США закінчує візит до Афганістану


Після переговорів у неділю в Кабулі спеціальний посланець адміністрації президента США Барака Обами до Афганістану і Пакистану Ричард Голбрук і президент Афганістану Хамід Карзай мають дати прес-конференцію.

Карзай раніше заявляв, що відносини з Вашингтоном стали напруженими. Обама ж звинувачував Карзая в тому, що його уряд «дуже далекий» від афганського народу.

Обама має вирішити, чи посилати до Афганістану додатково 25 тисяч американських військових, щоб посилити боротьбу з повстанчим рухом «Талібан».

У суботу Ричард Голбрук уже зустрівся з міністром закордонних справ Афганістану Ранґіном Дадфаром Спантою.

Відвідавши перед тим Пакистан, із Афганістану Голбрук вирушить іще до Індії.

Хамід Карзай і Захід останнім часом мають дедалі більші розбіжності. Захід звинувачує Карзая в нездатності здійснювати керівництво поза межами столиці Кабула і в недостатній боротьбі проти корупції. Карзай у відповідь пригадує західним союзникам, скільки цивільних осіб вони повбивали і продовжують убивати своїми погано націленими повітряними ударами.

Щоб зменшити кількість цивільних жертв, міністерство оборони Афганістану і американські військові домовилися в суботу, що до планування і здійснення таких повітряних ударів та інших протитерористичних операцій будуть долучати більше представників Афганістану.
XS
SM
MD
LG