Доступність посилання

ТОП новини

Україна і ЄС домовляються про розвиток малого й середнього бізнесу


Україна і Єврокомісія мають намір підписати спільну декларацію для активізації співпраці в області розвитку малого і середнього бізнесу.

Про це сказала прем'єр Юлія Тимошенко на зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Ґюнтером Ферхойгеном.

«Сьогоднішня наша зустріч і підписання спільної декларації дозволить об'єднати і скоординувати зусилля України та Європейського Союзу в області політики розвитку малих і середніх підприємств, ще прискорить цю роботу, додасть їй нової якості. І я думаю, що після підписання спільної декларації ми зможемо більш осмислено діяти», – сказала Тимошенко.

Зі свого боку, віце-президент Єврокомісії зазначив, що Україна повинна стати частиною європейської політики розвитку підприємництва.

Крім того, він додав, що в Україні повинна бути забезпечена чітка політика розвитку відносин з європейським співтовариством, і заявив, що співпраця в сфері розвитку малого й середнього бізнесу стане кроком на шляху до цього.

У червні минулого року Тимошенко на зустрічі Ферхойгеном у Брюсселі заявила про бажання України приєднатися до Європейської хартії для малих підприємств.

Хартія передбачає, що основою регулювання й сприяння розвитку малого й середнього підприємництва повинне бути створення для нього режиму найбільшого сприяння, а змістом – створення державними структурами економічних і правових умов та стимулів його успішного розвитку, а також вкладення в нього матеріальних і фінансових ресурсів на пільгових умовах.

XS
SM
MD
LG