Доступність посилання

ТОП новини

У циркулярi за підсумками РНБО нема оцiнок Тимошенко – МЗС


Мiнiстерство закордонних справ у зверненнi до іноземних дипломатичних установ не надавало оцiнок висловлюванням Прем'єр-мiнiстра Юлiї Тимошенко.

«Не йшлося про жодні оцінки, не йшлося абсолютно про інший текст, чи контекст, окрім інформування про те, що Україна гарантує безперебійний транзит російського газу до європейських країн», – заявив речник МЗС Василь Кирилич.

За його словами, циркуляр МЗС до закордонних дипломатичних установ України, надіслали на виконання доручень членів Ради національної безпеки та оборони.

Зовнішньополітичне відомство України, надсилаючи цей циркуляр, мало на меті поінформувати інші країни про те, що рішення РНБО в жодному разі не ставить під сумнів українсько-російські газові угоди.

Тижневик «Дзеркало тижня» в суботу оприлюднив iнформацiю про те, що керiвники дипломатичних представництв України при Європейському Союзi, в країнах ЄС, США, Росiї, Балканських країнах i Молдовi отримали доручення термiново поiнформувати офiцiйних осiб країн перебування на максимально високому рiвнi про «недобросовiснi та неадекватнi ситуації» дiї прем'єра Юлiї Тимошенко.

Минулого тижня на засiданнi Ради нацiональної безпеки i оборони розглядали питання енергетичної безпеки. Президент Віктор Ющенко різко критикував прем’єра Юлію Тимошенко. Вона вiдкинула його звинувачення і на деякий час полишила засiдання РНБО, щоб зробити заяву для ЗМІ і викласти їм власні погляди на свою діяльність і на діяльність Президента й його прихильників.
XS
SM
MD
LG