Доступність посилання

ТОП новини

Сомалі пропонує створити коридор для безпечного судноплавства – посол


Влада Сомалі пропонує створити у своїх територіальних водах спеціальний коридор для безпечного судноплавства, повідомив посол Сомалі в Росії Мохамед Махмуд Хандуле сьогодні в Москві.

За його словами, новий уряд країни готує відповідні документи.

Зокрема, він зазначив, що Сомалі не може самостійно технічно вирішити це питання, тому закликає інші країни приєднатися до проекту і обіцяє дати дозвіл для військових кораблів різних держав, які перебувають у цьому районі.

Кораблі, які йтимуть поза цим коридором, Сомалі вважатиме браконьєрськими або піратськими, наголосив посол.

Влада Сомалі наразі не коментувала слова свого посла.

Раніше офіційному Могадішу вже доводилося спростовувати деякі заяви посла в Москві – зокрема, про те, ніби Сомалі має намір визнати незалежніть грузинських сепаратистських регіонів Південної Осетії і Абхазії.

Зараз у полоні в піратів залишаються щонайменше 11 суден і понад 170 моряків з різних країн. Міжнародно визнана влада Сомалі, яка контролює лише незначну частину країни, не може впоратися з проблемою піратства через громадянську війну, яка триває в країні вже понад 15 років.

За даними ООН, минулого року біля берегів Африканського Рогу було зареєстровано 120 нападів морських розбійників на торгові судна.

XS
SM
MD
LG