Доступність посилання

ТОП новини

У Криму проросійські активісти вимагали відставки Черномирдіна


Кілька десятків активістів Конгресу російських громад Криму сьогодні закликали оголосити посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна персоною нон ґрата, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Під час «жалобного» пікетування приміщення Генерального консульства Росії у Сімферополі з нагоди 55 річниці передачі Криму до складу України діяльність посла назвали «антиросійською».

Учасники пікету ухвалили звернення до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва з вимогою переглянути зовнішню політику Росії в Україні, а також відкликати посла Черномирдіна, який, на думку пікетувальників, «винен у провалах російської зовнішньої політики».

«Ми вважаємо, що ця людина не заслуговує бути послом, і чим швидше його відкличуть до Москви, тим краще буде і для Росії, і для росіян – громадян України», – заявив під час пікетування лідер Конгресу російських громад Криму Сергій Шувайников.

Раніше з погрозою оголосити російського посла персоною нон ґрата виступило Міністерство закордонних справ України, яке оцінило висловлювання Віктора Черномирдіна в інтерв'ю газеті «Комсомольська правда» від 11 лютого як «недружні і дуже недипломатичні».

Міністр закордонних справ Володимир Огризко наголосив, що офіційне попередження Віктора Черномирдіна про можливість оголошення його персоною нон ґрата є адекватним кроком.

На це Черномирдін в інтерв'ю російським ЗМІ відповів, що його такі заяви не лякають.

XS
SM
MD
LG