Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Реакція МЗС щодо Черномирдіна – «в рамках міжнародного права»


Мiнiстр закордонних справ Володимир Огризко, виступивши iз заявою на адресу посла Росії Вiктора Черномирдiна, дiяв у рамках мiжнародного права, заявляє Президент Вiктор Ющенко.

«Я знаю ціну цим словам. Володимир Огризко діяв у межах міжнародного права, відстоюючи те, що належить до честі, статусу нашої держави», – сказав глава держави пiд час вiзиту до Київської областi.

За його словами, не годиться послу, будучи в країнi перебування, робити заяви, якi нацiя, влада або народ загалом сприймають некоректно.

«Вiн поводиться у своєму стилi. Хотiв як краще, вийшло як завжди», – додав Президент, зазначивши, що Україна та Росiя є двома великими європейськими державами, i треба чуйно ставитися до українсько-російських вiдносин, «не дозволяти собi, й особливо дипломатам, емоцiї, якi може дозволити собi звичайна людина».

Україна ставиться до Росiї, як «до великої дружньої країни», заявив Президент. «Ми будуємо цi вiдносини в дусi партнерства. Це наш стратегiчний сусід», – зазначив Ющенко.

Напередодні український МЗС попередив російського посла, що його можуть оголосити персоною нон ґрата в Україні, якщо він не припинить робити «недружні і недипломатичні» заяви на адресу країни чи її керівництва.

На це Черномирдін в інтерв'ю російським ЗМІ відповів, що його такі заяви не лякають.
XS
SM
MD
LG