Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія не відступить від секретних банківських рахунків


Президент Швейцарії заявив, що його країна не відійде від традиції конфіденційності щодо банківських рахунків, навіть не зважаючи на те, що вона видала понад 250 податкових «грішників» американській податковій владі.

«Банківська таємниця, пані та панове, залишається недоторканною», – заявив журналістам президент Швейцарської конфедерації Ганс-Рудольф Мерц.

Він повідомив, що інформацію про кілька сотень американських громадян, клієнтів швейцарського банку UBS, яких підозрюють у податковому шахрайстві, було передано американській податковій владі.

Переговори про видачу інформації про податкових шахраїв між США та Швейцарією тривають із минулого року, коли з’явилася інформація про те, що UBS допоміг майже 17 тисячам американців приховати від податкових органів до 20 мільярдів доларів.

Закони Швейцарії дозволяють відкривати інформацію про людей, які зумисне обманюють податкові органи, але дозволяють тримати в таємниці інформацію про тих, хто просто не подав інформацію про свої активи. Різницю між цими поняттями роблять лише в Швейцарії та кількома іншими територіями, які вважають «притулками від податків».
XS
SM
MD
LG