Доступність посилання

ТОП новини

Хто працював над знеціненням гривні? (Огляд преси)


Київ – Упродовж останніх місяців гривня знецінилася на 45%. Газета «Ізвєстія» в Україні» аналізує, кому зараз найвигідніше саме такий курс національної валюти, а чиї справи від її девальвації лише погіршаться. Видання пише, що уряд став найкрупнішим гравцем, котрий працював на знецінення гривні. Адже, знецінивши вітчизняну валюту, він зможе вирішити кілька важливих питань: набрати бали в боротьбі за електорат і, власне, наповнити бюджет країни. На думку експертів видання, послаблення гривні призведе до збільшення гривневих доходів бюджету. Про те, кому ще на руку знецінення, розповідається в статті «Зміна курсу».

Спецоперацію зі звільнення «Фаїни» від самого початку розробляла і координувала Служба зовнішньої розвідки України. Газета «Факти» звернулася до її голови Миколи Маломужа з проханням надати докладнішу інформацію. За словами головного розвідника України, переговорний процес не раз зривався через політиків і терористів. А ще він зауважив, що ще ніколи в світовій практиці така кількість зброї і бойової техніки не ставала здобиччю піратів.

«Київські відомості» стверджують, що пікети на підтримку київського голови Леоніда Черновецького організовують активісти його блоку. І платять людям, котрі мітингують на Хрещатику щонайменше 10 гривень за годину.

Газета «День» розповідає про ініціативу студентів Донецького національного університету присвоїти звання їхньому навчальному закладу ім’я Василя Стуса. Видання пише, що за ідею студентів схопилися всі, кому не лінь на ній заробити політичні або ще якісь дивіденди, не задумуючись над тим, що їхня активність, радше, шкодить втіленню в життя бажання студентів. Підкидає «політичні снаряди» в цю справу і Партія регіонів, яка надала ініціативі молодих людей політичного і антиукраїнського забарвлення. Докладніше про це розповідається в статті з підзаголовком «Чому досі бояться Василя Стуса?».

Завтра – день рідної мови. Як інформує в цьому ж числі газета «День», можна багато говорити про підняття престижу української мови. Але найкраща порада журналістів – почати її використовувати: як у живому спілкуванні, так і в усіх публічних заходах на території всієї держави – від Криму до Галичини. Із запитанням «Які заходи найбільше сприяють авторитету української мови?» газета звернулася до свої регіональних експертів. Їхні відповіді – у статті «Мова - це не засіб спілкування, а спосіб життя».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG