Доступність посилання

ТОП новини

Українська військова делегація поїхала до Кракова


Військова делегація України на чолі з міністром оборони Юрієм Єхануровим відбула до Кракова для участі в неформальному засіданні комісії Україна-НАТО в рамках неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Як повідомили в прес-службі Міноборони, перед початком засідання комісії заплановані робочі зустрічі Єханурова з колегами з Польщі та Грузії.

Під час неформального засідання комісії Україна-НАТО, на якому делегацію Альянсу очолюватиме генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, йтиметься про перебіг оборонних реформ в Україні в умовах обмеженого ресурсного й фінансового забезпечення, а також питання щодо Річної національної програми України-НАТО.

Напередодні Юрій Єхануров зазначив, що Кракові у нього буде складна розмова із колегами з країн НАТО.

«Я повинен роз’яснити (міністрам оборони країн-членів НАТО), що у нас відбувається, чому ми не можемо виконувати усі зобов’язання перед партнерами по Альянсу», – сказав український міністр, заявляючи про незадовільний рівень фінансування Збройних сил України, передбачений державним бюджетом на 2009 рік.

19-20 лютого у Кракові під головуванням генерального секретаря НАТО відбувається зустріч міністрів оборони країн Альянсу.

XS
SM
MD
LG