Доступність посилання

ТОП новини

Громадський рух «За Україну!» очолив В’ячеслав Кириленко (НУНС)


Громадський рух «За Україну!» обрав своїм лідером депутата Верховної Ради, члена фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В'ячеслава Кириленка.

Відповідне рішення було ухвалене на установчих зборах громадського руху.

За словами В’ячеслава Кириленка, основним завданням руху буде налагодження зв'язків між громадянським суспільством і парламентом.

«Але для того, щоб стати такими зв'язковими між суспільством і владою, між суспільством і парламентом, ми маємо розірвати замкнуте коло, яке нав'язано двома найбільшими вождистсько-олігархічними кланами – Партією регіонів і Блоком Юлії Тимошенко», – сказав депутат, виступаючи на установчих зборах.

Він зазначив, що завданнями руху «За Україну!» і його представників у Верховній Раді буде захист прав малих і середніх підприємців.

«Ми захищатимемо цих людей від невиправданого збільшення податків, від введення додаткових зборів і від тих неконтрольованих дій стосовно них, які дозволяють собі контролюючі, податкові та інші інстанції перевірки», – додав В’ячеслав Кириленко.

Депутат наголосив, що рух «За Україну!» не має політичного характеру й об'єднує всіх громадян, які виступають за захист національних інтересів.

«Ми сьогодні заснували позапартійний рух, і якщо хочете, це позапартійний рух... На цьому етапі, про це (про перетворення руху «За Україну!» на політичну партію) не йдеться взагалі, тому що від партій усіх давно нудить, вони давно зайняті власними справами», – зазначив В’ячеслав Кириленко.

На установчих зборах громадського руху були присутні народні депутати, які входять до групи «За Україну!», міністр освіти і науки Іван Вакарчук, мер Тернополя Іван Заставний, а також представники творчої інтелігенції.

23 грудня 17 депутатів Верховної Ради створили депутатську групу «За Україну!», зараз у групі – 18 депутатів.

До неї ввійшли депутати від НУНС, які не підтримали створення коаліції із Блоком Юлії Тимошенко і Блоком Литвина.
XS
SM
MD
LG