Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко ветував закон про Фонд держмайна


Президент Віктор Ющенко застосував право вето до закону про Фонд державного майна України (ФДМУ). Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Президент зазначив, що закон не відповідає положенням Конституції, крім того, в ньому не враховано пропозицій, які були внесено главою держави у попередній редакції.

Зокрема, законом ФДМУ визначено як орган державної влади, тоді як Президент у зауваженнях зазначав, що статус ФДМУ має визначатися з огляду на його місце як державного органу зі спеціальним статусом у системі окремо визначених Конституцією України державних органів.

Також ФДМУ визначено органом, який реалізує державну політику, зокрема, управління об'єктами державної власності, однак цим законом визначено завдання Фонду, які не передбачено спеціальним законом про управління об'єктами державної власності.

Крім того, Конституції не відповідають положення закону щодо звільнення з посади голови ФДМУ, зазначено у повідомленні прес-служби глави держави.

На початку лютого Верховна Рада ухвалила пропозиції Президента Віктора Ющенка до закону, що регламентує роботу Фонду державного майна.
XS
SM
MD
LG