Доступність посилання

ТОП новини

Пакистанські таліби викрали урядовця в долині Сват


Чільного працівника урядової адміністрації Хушала Хана і шістьох його охоронців викрали в неділю, коли вони їхали автом до головного міста регіону Мінґори.

Викрадення підтвердили і представники пакистанської влади, і місцеві таліби.

Речник останніх заявив, що урядовець – їхній «гість», із яким вони обговорять деякі проблеми й відпустять.

На початку цього тижня пакистанська влада заявила, що запроваджує в долині Сват на північному заході Пакистану ісламське право й зупиняє там чинність законів, які не відповідають нормам шаріату, щоб в обмін на це домовитися про мир із ісламістським рухом «Талібан» у цьому регіоні.

Цей крок різко скритикували на Заході, зокрема, у США і в союзі НАТО. Там вважають, що це лише дасть повстанцям змогу перегрупуватися й набратися на силі, а долину Сват перетворить на безпечне місце для повстанців і з самого Пакистану, і з сусіднього Афганістану.

У суботу пакистанська влада оголосила, що уклала постійне перемир’я з «Талібаном» у долині Сват в обмін на запровадження там ісламського права. Але один із чільних командувачів місцевих талібів заявив, що вони ще переглянуть пропозицію влади в середу, коли збіжить термін раніше оголошеного ними тимчасового 10-денного перемир’я.
XS
SM
MD
LG