Доступність посилання

ТОП новини

Єхануров вважає, що українським політикам варто навчитися працювати, як у НАТО


Міністр оборони, зокрема, порівняв принципи роботи офіційних посадових осіб у межах міжнародної організації зі станом відносин у середовищі української політичної еліти.

Представники держав НАТО є «дуже дисциплінованими, організованими і вже давно навчилися працювати в рамках визначеного порядку денного. На такому рівні нікого не хвилює особиста точка зору тієї або іншої посадової особи. Найголовнішою тут є офіційна позиція держави. Тому немає ніяких імпровізацій», сказав Юрій Єхануров у коментарі агентству «УНІАН», оприлюдненому в неділю.

Він додав, що в НАТО існує чітка, відпрацьована цивілізована модель відносин: «Адже це є досить складні відносини, коли рішення ухвалюються консенсусом – стовідсотковою підтримкою усіх сторін. А для того, щоб досягти консенсусу, необхідно провести важку роботу».

На думку Єханурова, «нашим політикам потрібно навчитися такій важкій, непомітній для публіки роботі для того, щоб потім вийти зі спільною точною зору».

«Скажу прямо: представники НАТО є людьми чемними, вони нам не говорять про це, але помітне розчарування наших партнерів із альянсу, що в Україні таким неналежним чином ставляться до питань безпеки», – зауважив міністр оборони з огляду на критичний стан фінансування потреб національної безпеки і оборони в Україні.

У зв’язку з цим Єхануров звернув увагу, яким чином сьогодні відбувається скорочення фінансування збройних сил в переважній більшості європейських країн. «У багатьох країнах Європи здійснюється секвестр бюджету. Але, для порівняння, одна тема, коли здійснюється певне зменшення фінансування з рівня 9 мільярдів доларів польської армії, а ми усього маємо один мільярд. Ось і різниця», – заявив міністр оборони.
XS
SM
MD
LG