Доступність посилання

ТОП новини

Керівники країн ЄС закликають до швидких реформ фінансових ринків


Лідери найпотужніших економічно країн Європи на своїй зустрічі в неділю в Берліні погодилися на потребі регулювати фінансові ринки.

Господар зустрічі, канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що учасники узгодили «спільну і тверду» позицію, яка має повернути довіру до ринків.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ґордон Браун додав, що лідери також домовилися збільшити внески до Міжнародного валютного фонду, який став головним позикодавцем країнам, що розвиваються і зазнали шкоди від економічної кризи.

Як мовиться в підсумковому ком’юніке, що його уривок процитував Браун, учасники зустрічі пропонують надати МВФ 500 мільярдів доларів, що дало б Фондові можливість не тільки відповідати на кризи, що вже сталися, а й відвертати їх.

Зустріч керівників Великої Британії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Франції й Німеччини мала на меті розробити консенсус напередодні саміту «Групи Двадцяти» промислово розвинених держав і найрозвиненіших серед держав, що розвиваються, який має відбутися в Лондоні 2 квітня.
XS
SM
MD
LG