Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура вимагає скасувати підвищення тарифів ЖКГ у Києві


Прокуратура Києва опротестувала розпорядження Київської міської державної адміністрації про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, повідомляє прес-служба прокуратури.

Здійснивши перевірку законності таких рішень, прокуратура виявила, що тарифи на опалення і гаряче водопостачання встановлені міською владою без узгодження з Державною інспекцією з контролю над цінами економічної обґрунтованості витрат на виробництво цих послуг.

Також прокуратура зазначає, що розпорядження підписали з порушенням місячного терміну, встановленого законодавством для прийняття зауважень і пропозицій громадян, і без узгодження з Державним комітетом з регуляторної політики і підприємництва в Києві.

Крім того, за даними прокуратури, розпорядження, що передбачають збереження чинних тарифів для малозабезпечених, дублюють загальнодержавні соціальні гарантії з одержання субсидій громадянами з низьким рівнем доходу.

Минулого тижня Шевченківський райсуд призупинив дію розпоряджень КМДА про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 лютого на час розгляду справи за позовом депутатів Київради від Блоку Кличка по суті.

На початку цього місяця в газеті «Хрещатик» були опубліковані розпорядження КМДА, що передбачають поетапне, з 1 лютого та з 1 квітня цього року, приведення тарифів до економічно обґрунтованих рівнів.

Загалом передбачається підвищення у приблизно 2 рази на першому етапі та ще у два рази на другому.

XS
SM
MD
LG