Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські телевізійники заявляють про тиск з боку влади


Із заявою про «безпрецедентний тиск» з боку облдержадміністрації колектив Дніпропетровської обласної держтелерадіокомпанії звернувся до голови комітету з питань свободи слова та інформації.

У своєму листі медійники розповіли про черговий виток конфлікту між телекомпанією та владою. В облдержадміністрації, як стверджують представники телеканалу, постійно диктують їм умови подачі того чи іншого сюжету, в телефонному режимі перевіряють тексти.

Директор обласної телерадіокомпанії Вікторія Шилова також заявила про тиск на телеканал з боку обласного керівництва й особисто голови ОДА Віктора Бондаря.

В облдержадміністрації всі ці звинувачення відкидають. За дивним збігом обставин, кажуть у владній структурі, заяви про тиск з’явилися після того, як правоохоронні органи вирішили перевірити використання бюджетних коштів державною телерадіокомпанією.

Перевірка цілком нормальна, впевнені в облдержадміністрації, адже торік телекомпанія отримала близько 5 мільйонів гривень бюджетних коштів на свій розвиток, а це більше, ніж за попередні п’ять років.

За словами Віктора Бондаря, обласна влада не втручається в інформаційну політику державної телекомпанії: жодного разу її керівникові не ставили питання, за яким принципом та чи інша політична партія або громадська організація отримує ефірний час і як оплачена самореклама політичних партій і діячів на державному каналі.

Водночас, кажуть в облдержадміністрації, від телеглядачів надходить чимало скарг на роботу самої телекомпанії: керівник телекомпанії, яка є депутатом обласної ради від однієї з політичних партій, постійно з’являється в ефірі очолюваного телеканалу, рекламуючи таким чином себе і свою політичну силу державним коштом.

XS
SM
MD
LG