Доступність посилання

ТОП новини

Уряд розраховує отримати другий транш кредиту МВФ у березнi


Кабiнет Мiнiстрiв очiкує повернення мiсiї Мiжнародного валютного фонду для завершення перегляду програми спiвпрацi з фондом у наступнi два тижнi й надання другого траншу кредиту в березнi, повiдомив вiце-прем’єр Григорiй Немиря.

«У травнi очiкуємо третiй транш», – додав вiн.

Вiце-прем’єр наголосив, що ключовою умовою для завершення переговорiв з МВФ є спiльна декларацiя уряду та Президента про готовнiсть проводити узгоджену антикризову полiтику.

За словами Немирі, iншими важливими сферами спiвпрацi є реструктуризацiя банкiвського сектору, податково-бюджетна полiтика й послiдовне впровадження гнучкого обмiнного курсу.

Водночас урядовець вiдмовився деталізувати дискусiю з фондом за цими пунктами, зазначивши, що, зокрема, в питаннi дефiциту бюджету iснує розумiння фонду про необхiднiсть такого дефiциту, враховуючи поглиблення кризи.

Розмiр дефiциту залежатиме вiд можливостi України залучити додаткове фiнансування, крiм МВФ, у рамках двостороннiх або багатостороннiх угод, додав Немиря.

Віце-прем’єр уточнив, що уряд наразі проводить переговори зi Свiтовим банком про можливість надання четвертої позики на полiтику розвитку не в липні, як заплановано, а раніше.

XS
SM
MD
LG