Доступність посилання

ТОП новини

Російський військовик, якщо захоче, зможе повернутися додому – МВС Грузії


Влада Грузії ще не вирішила питання про надання політичного притулку російському військовикові Олександру Глухову.

Керівник інформаційно-аналітичного департаменту Міністерства внутрішніх справ Грузії Шота Утіашвілі сказав, що грузинська влада не екстрадує до Росії молодшого сержанта російської армії Глухова, який попросив президента Міхеїла Саакашвілі надати політичний притулок.

Водночас, повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сержантові не перешкоджатимуть повернутися на батьківщину або до рідної частини, якщо він цього сам захоче.

Шота Утіашвілі в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що Глухов залишається в Грузії за власним бажанням.

«Ми його не тримаємо. Він може поїхати, коли захоче, однак поки що живе у нас, він не має жодних проблем. На жаль, його мати не змогла приїхати до Грузії. Вона перебувала в окупованій зоні – в Південній Осетії, їй не дали можливості приїхати сюди», – заявив речник грузинського МВС.

Раніше в Міністерстві оборони Росії заявляли, що в тому, що мати російського військового не змогла зустрітися з ним, винна грузинська сторона, а не російські військові.

Молодший сержант російської армії Олександр Глухов, який відбував службу в грузинському сепаратистському регіоні Південній Осетії, що його Росія вважає за окрему «державу», опинився у власне Грузії наприкінці січня. За даними Тбілісі, він утік зі своєї частини, щоб жити в Грузії. Москва стверджує, що його Грузія викрала.
XS
SM
MD
LG