Доступність посилання

ТОП новини

Скасування судом указу Президента про звільнення Станік оскаржать


Рішення Окружного адміністративного суду Києва від 24 лютого про скасування указу Президента, яким припинялися повноваження Сюзанни Станік на посаді судді Конституційного Суду, є незаконним і безумовно буде оскаржене представниками Президента.

Про це повідомив керівник служби з представництва в судах інтересів Президента Руслан Кирилюк.

«Слід зазначити, що Окружний суд не вирішував питання про поновлення Станік на посаді судді, а лише визнав незаконним відповідний указ глави держави, тобто навіть у разі набрання рішенням чинності Станік до Конституційного Суду України не повернеться», – наголосив Кирилюк.

За його словами, зазначене рішення Окружного адміністративного суду вже вкотре засвідчило, що «суд здатен винести будь-яке абсурдне з юридичної точки зору, але потрібне, виходячи з принципів політичної доцільності, для правлячої парламентської сили рішення».

Представник Секретаріату Президента також заявив, що невипадково у суддівському середовищі активно обговорюється думка про те, що голова Окружного суду може забезпечити винесення будь-якого рішення: «зупинити вибори, заборонити Президентові звертатися до КСУ і навіть скасувати Декрети Леніна».

Віктор Ющенко вперше звільнив Сюзанну Станік у травні 2007 року «у зв’язку з порушенням присяги». Але наприкінці березня 2008-го він поновив її на посаді за рішенням Верховного Суду. Однак відразу ж, уже на початку квітня, Президент Ющенко скасував указ свого попередника Леоніда Кучми про призначення Станік суддею Конституційного Суду.

Саме другий указ глави держави Станiк і оскаржувала в Окружному адмiнiстративному судi Києва.

XS
SM
MD
LG