Доступність посилання

ТОП новини

Мерію Києва пікетують підприємці


Близько двох тисяч приватних підприємців, представників Київської профспілки охорони здоров’я, прихильників БЮТ, блоку Литвина, Партії регіонів і Соціалістичної партії пікетують Київську міську раду на знак протесту проти дій мера Леоніда Черновецького.

Вони вимагають виконати рiшення Київради вiд 12 лютого про скасування низки розпоряджень, що регулюють підприємницьку дiяльнiсть у столицi, а також закликають Черновецького до вiдставки.

Пікетники зайняли весь тротуар на Хрещатику біля мерії та роздають людям, що проходять вулицею, стрічки з написом «Я проти Черновецького!».

12 лютого 62 депутати опозицiйних фракцiй Київради проголосували за скасування п’яти попереднiх рiшень мiськради, а також розпоряджень Київської мiськадмiнiстрацiї. Зокрема, це стосується рiшень, що регулюють розмiщення малих архiтектурних форм на територiї столицi, розпоряджень КМДА про пiдвищення тарифiв на комунальнi послуги для юридичних осiб, про внесення змiн до правил забудови Києва, а також змiн до порядку проведення конкурсiв на пасажирськi перевезення.

Цi рiшення ухвалили пiсля того, як депутати опозицiйних фракцiй тимчасово усунули вiд ведення сесiї секретаря Київради Олеся Довгого.
Черновецький наразi вiдмовляється пiдписувати цi рiшення.

А Довгий спробував поставити їх на повторне голосування на пленарному засiданнi мiськради 19 лютого, проте опозицiйнi фракцiї вiдмовилися це робити.
XS
SM
MD
LG