Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: «Газпром» знову може припинити газопостачання України


Російський «Газпром» може знову скоротити постачання газу в Україну, якщо до 8 березня «Нафтогаз України» не розрахується за спожитий у лютому газ. Про це пише видання «Коммерсант-Украина».

Як стало відомо газеті, таке рішення рада директорів «Газпрому» ухвалила у вівторок, 24 лютого, заслухавши інформацію про стан розрахунків за природний газ з Україною і стратегії у відносинах з «Нафтогазом».

Один з учасників засідання повідомив виданню, що заступник голови правління «Газпрому» Андрій Круглов висловив занепокоєння поганим надходженням платежів споживачів природного газу в Україні.

«Якщо 7 березня не надійдуть 400 мільйонів доларів, 8-го Україну знову доведеться відключити», – сказав співрозмовник видання з посиланням на Круглова.

Інше високопоставлене джерело в «Газпромі» підтвердило, що такий план справді розробляється.

Проте в прес-службі російської компанії офіційно коментувати ці заяви відмовилися.

Водночас речник «Нафтогазу» Валентин Землянський повідомив газеті, що компанія наразі не отримувала від «Газпрому» повідомлень про можливе скорочення постачань газу.

«Ми розраховуємо, що нам все-таки вдасться акумулювати потрібну суму грошей до 7 березня і розрахуватися», – сказав Землянський.

Вчора ж виконувач обов’язків голови Національного банку Анатолій Шаповалов заявив, що на рахунках «Нафтогазу України» вже закумульовано 400 мільйонів доларів, необхідних компанії для проведення розрахунків за імпортований у лютому газ.

Минулого тижня «Нафтогаз» повідомив про можливе погіршення розрахунків із «Газпромом» через зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики.
XS
SM
MD
LG