Доступність посилання

ТОП новини

Україна має проводити відкриту торговельну політику – МВФ


«Для України… дуже важливо залишати свої ринки відкритими. Не потрібно створювати бар’єрів у торгівлі й займатися протекціонізмом», – заявив голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр під час третього форуму «Європа-Україна».

За словами Альєра, економічний потенціал України значний і, незважаючи на істотний негативний вплив світової фінансової кризи на економіку країни, відновлення стабільності можливе при нормалізації макроекономічної ситуації в Україні.

Представник МВФ назвав важливою реалізацію в Україні проектів у сфері енергоефективності, а також інфраструктурних проектів.

Серед галузей економіки, що мають найбільший потенціал, він назвав металургію й сільське господарство.

Сьогодні в Києві завершується триденний третій міжнародний форум «Європа-Україна», метою якого є пошук спільного виходу України та її європейських партнерів зі світової фінансово-економічної кризи.

Крім того, українська сторона використовує форум, щоб донести до представників Євросоюзу та світової громадськості інформацію про реальний стан в українській економіці й розвиток внутрішньополітичної ситуації.

XS
SM
MD
LG