Доступність посилання

ТОП новини

Васюник: Євро-2012 приймуть по 4 міста від України і Польщі


Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник висловив упевненість у цьому після сьогоднішньої зустрічі в Варшаві з міністром спорту і туризму Польщі Мірославом Джев’єцьким, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

На думку українського урядовця, єдиним винятком могла б бути ситуація, коли, посилаючись на економічну кризу, уряди обох країн просили б в УЄФА змінити формат чемпіонату на 3+3.

«Однак уряди України та Польщі не збираються цього робити», – наголосив український віце-прем’єр.

Польський міністр Джев’єцький, зі свого боку, вкотре заперечив повідомлення, що розглядаються інші, як польсько-український, варіанти проведення футбольного чемпіонату.

Українська делегація на чолі з Васюником, яка прибула сьогодні до польської столиці радитися про підготовку до проведення чемпіонату Євро-2012, також відвідала будівництво варшавського Національного стадіону.

Раніше в польській пресі з посиланнями на неназвані джерела в Європейському союзі футбольних асоціацій повідомляли, що йдеться до розподілу 8 міст, які мають прийняти фінальну частину європейського футбольного чемпіонату, на 6 із польського боку і тільки 2 з українського через неготовність української сторони.

В УЄФА ж наголошували, що жодного рішення про це ще немає, а ухвалять його тільки в травні.

Але в принципі УЄФА припустила можливість розподілити місця проведення чемпіонату між Україною і Польщею нерівномірно.

Водночас в УЄФА теж наразі заперечують, щоб через неготовність України і Польщі могли перенести Євро-2012 до іншої країни чи країн.
XS
SM
MD
LG