Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі протестували проти «українізації ефіру»


Низка суспільно-політичних сил міста провела в п’ятницю пікетування Севастопольської регіональної державної тедерадіокомпанії, під час якого висловили протест проти «українізації ефіру».

Декілька десятків членів міської організації Прогресивної соціалістичної партії України, активістів «Російської громади Севастополя» і «Російського блоку» тримали гасла «Де наша рідна російська мова?», «Севастополеві таке телебачення не потрібне» та інші.

Генеральний директор СРДТРК Олександр Скрипченко в відповідь на вимоги пікетників заявив журналістам, що компанія державна і тому дотримувалась і буде дотримуватися чинного і законодавства України у сфері ЗМІ, і загального законодавства – «У цьому сенсі держтелебачення має бути прикладом для решти ЗМІ міста», – сказав він.

Скрипченко відзначив, що згідно з українським законодавством громадськість може брати участь у формуванні мовної політики регіональних ЗМІ шляхом звернень до Національної ради телебачення і радіомовлення. «Жодного звернення на сьогодні немає», – сказав гендиректор.

Відповідно до доповнення 7 до ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, виданої в грудні 2008 року, не менш як 75% програм СРДТРК має вестися українською мовою (частка програм власного виробництва у ТРК становить 7 годин).
XS
SM
MD
LG