Доступність посилання

ТОП новини

Робітники заводу захопили перший поверх Херсонської ОДА


Працівники Херсонського машинобудівного заводу захопили перший поверх будівлі Херсонської обласної державної адміністрації і обласної ради, вимагаючи виплатити їм борги із заробітної плати.

Близько півтисячі робітників прийшли сьогодні вранці до будівлі ОДА і обласної ради в центрі Херсона і вимагали зустрічі з владою для вирішення питань заборгованості. Частину пікетувальників, близько 200 людей, запросили до малої зали ОДА на першому поверсі будівлі для зустрічі з головою облдержадміністрації Борисом Сіленковим.

Він пояснив працівникам ХМЗ, що адміністрація вже зробила все, що в її компетенції: питання зараз перебуває на рівні уряду і вирішується, але для розв’язання проблеми потрібен час.

Однак після зустрічі люди відмовилися покинути адміністративну будівлю.

«Ми захопили перший поверх адміністрації і будемо утримувати доти, доки не виконають наші вимоги: виплатять борги з зарплати і почне працювати підприємство», – повідомив керівник незалежної профспілки «Петровець» Леонід Немченок.

Водночас керівникам міліції та прокуратури не вдалося переконати людей залишити будівлю обладміністрації та облради. Керівник управління МВС в області Михайло Ясельський та прокурор області Василь Черніков після спілкування з працівниками ХМЗ самі пішли з приміщення.

Жоден посадовець обласної ради до пікетувальників не вийшов. І люди продовжують спілкуватися з головою ОДА Борисом Сіленковим.

На початку минулого місяця працівники ХМЗ, яким підприємство заборгувало близько 5,5 мільйона гривень зарплати, захопили адміністративну будівлю заводу. З того часу тривають протести працівників заводу. На даний час власник ХМЗ погасив приблизно 920 тисяч гривень боргу.
XS
SM
MD
LG