Доступність посилання

ТОП новини

Працівники заводу залишили будівлю Херсонської ОДА


Робітники Херсонського машинобудівного заводу залишили будівлю Херсонської обласної державної адміністрації, повідомив керівник незалежної профспілки підприємства «Петровець» Леонід Немченок.

За його словами, завтра працівники зберуться ініціативною групою на підприємстві й вирішать, як діяти далі.

«Також ми плануємо зустрітися з Демьохіним (головою Херсонської обласної ради) і послухати його точку зору стосовно ситуації», – повідомив Немченок.

Сьогодні вранці робітники ХМЗ зайняли одне з приміщень ОДА й відмовлялися його залишати, вимагаючи вирішити питання щодо виплати заробітної плати. Близько 15:00 працівники почали залишати будівлю облдержадміністрації. Як заявив голова профспілки: «Нас попередили, що захоплення адміністративних будівель і режимних об’єктів тягне за собою серйозні наслідки. Ми не хочемо давати зайвий привід переслідувати нас».

На початку минулого місяця працівники ХМЗ, яким підприємство заборгувало близько 5,5 мільйона гривень зарплати, захопили адміністративну будівлю заводу. З того часу тривають протести працівників заводу. На даний час власник ХМЗ погасив приблизно 920 тисяч гривень боргу.

XS
SM
MD
LG