Доступність посилання

ТОП новини

«Ротації в уряді відійшли на другий план» – міністр


В ефірі Радіо Свобода міністр юстицій Микола Оніщук заявив: «Сьогодні тема ротацій відійшла на другий план. Я думаю, що сьогодні не це є в основі політичних пріоритетів. Тому що ситуація в країні зараз залишається складною і вона потребує консолідації усіх гілок влади, усіх посадовців. Як-то кажуть, не до чвар»

А щодо ймовірності запровадження змін до Конституції України Микола Оніщук сказав: «На Конституцію необхідно дивитися в тому контексті, чи є потреба в змінах Конституції. Зараз досить активно педалюється питання, мовляв давайте до моделі організації влади.., щоб у нас в одному органі була зосереджена уся повнота влади. Я цієї концепції не поділяю»

Міністр юстиції також зазначив: «Владу в Україні необхідно розосередити, розвинути систему балансів, стримувань і противаг. Цього можна домогтися через створення у Верховній Раді другої палати. Тобто через перехід до двопалатності, коли б верхня палата, яка б формувалася на мажоритарній основі, виступала б стримуючим фактором по відношенню до суто політичного способу формування за результатами виборів нижньої палати. Нам не потрібна сильна рука – нам потрібен сильний закон!»
XS
SM
MD
LG