Доступність посилання

ТОП новини

Триває візит до США британського прем’єра



Прем’єр-міністр Великобританії Ґордон Браун перебуває з дводенним візитом у США. Учора в Білому домі його прийняв президент Сполучених Штатів Барак Обама.

Це перший європейський лідер, якого Обама приймає після вступу на посаду. Президент, зокрема, наголосив, що Великобританія належить до числа найближчих і найсильніших союзників США. За його словами, немає такої величезної чи важкої проблеми, яка була б не до снаги Америці, Британії та світові за умов співпраці. Нині такою проблемою є глобальна економічна криза й пошуки шляхів виходу з неї. Цій темі сторони приділили найбільше уваги.

Браун високо оцінив початкові кроки Обами для подолання кризи. Він, зокрема, сказав, що підручники історії зафіксують дії Обами у його перші 50 днів на посаді. Вони були фундаментальними у тому сенсі, що «заклали підвалини процесу економічного відродження», – сказав Ґордон Браун.

Британського прем’єра також запросили виступити на об’єднаному засіданні двох палат Конгресу, що вважається особливо високою честю для закордонного державного діяча. Браун зажив популярності в Америці своєю фінансовою політикою рекапіталізації британських банків, яким загрожувало банкрутство.
XS
SM
MD
LG