Доступність посилання

ТОП новини

СБУ пояснила причини затримання працівника митниці


Служба безпеки затримала заступника керівника відділу Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька в рамках кримінальної справи про розтрату посадовими особами «Нафтогазу України» 6,3 мільярда кубометрів транзитного газу на суму понад 7,4 мільярда гривень.

Про це повідомила в прес-службі СБУ. Шепітька затримали як співучасника в справі.

У відомстві заявляють, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури й відповідно до закону з використанням всіх повноважень, наданих СБУ.

Перешкоджання слідчим діям з боку сторонніх осіб є порушенням чинного законодавства, тому СБУ попереджає, що буде жорстко реагувати на будь-які спроби незаконного втручання.

Зокрема, відомство задокументувало спроби окремих народних депутатів ввечері 3 березня блокувати роботу слідчої групи СБУ в цій справі. Ці матеріали планують направити до Генпрокуратури для відповідного реагування.

Сьогодні парламент вирішив заслухати інформацію виконувача обов’язків голови СБУ Валентина Наливайченка або одного з його заступників про затримання Шепітька в ніч із 3 на 4 березня. Державна митна служба зажадала від СБУ роз’яснити причини і правові підстави, на яких він був затриманий.

Водночас прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що Служба безпеки затримала Шепітька за наказом Президента Віктора Ющенка.


При цьому вона пов’язує затримання цього працівника митниці з тим, що він відмовився розмитнити 11 мільярдів кубометрів газу на користь компанії «РосУкрЕнерго».

XS
SM
MD
LG