Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Дії влади Києва нагадують «театр абсурду»


Президент Вiктор Ющенко на нарадi з представниками Київської мiськадмiнiстрацiї розкритикував дiї столичної влади.

За словами глави держави, останнім часом Київ став центром постійних соціальних протестів, політичного і партійного протистояння у міській раді, гострих конфліктів у ключових сферах життєдіяльності: виконанні бюджету, розвиткові інфраструктури, у взаєминах з бізнесом.

«Сам мiський голова Києва перетворився на автора прожектiв, якi принижують i дуже часто обурюють громадськiсть мiста. Це викликає закономiрний протест», – заявив Ющенко.

Натомість, за словами Президента, місцева влада організовує мітинги на підтримку тієї чи іншої конфліктуючої сторони, що приводить до «театру абсурду».

Як наголосив Ющенко, дiї київської влади призвели до того, що мiжнароднi агентства понизили довгостроковий рейтинг столицi.

Вiн розкритикував тарифну полiтику київської влади: «Замiсть системного реформування ЖКГ, замiсть зниження енерговитрат, менi здається, влада Києва свiдомо обрала протилежний шлях».

Президент звернув увагу і на великi затримки з виплатою заробiтної плати працiвникам бюджетних організацій, вказав на те, що в умовах кризи міська влада не доклала зусиль для створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Крім того, Ющенко вказав на складну ситуацію з розрахунками з компанією «Київенерго», яка заборгувала за спожитий газ понад мільярд гривень.

Президент також висловив невдоволення транспортною політикою у місті й підняв проблему масового порушення земельного законодавства в Києві.

Леонід Черновецький не прийшов на сьогоднішню нараду до глави держави. Мера представляють його заступники.
XS
SM
MD
LG