Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: Весь український газ арештований


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» підтверджує арешт усього обсягу газу, що перебуває в підземних сховищах.

Як повідомили в прес-службі компанії, це зробили за приписом Служби безпеки.

Раніше про арешт обсягів газу, що перебувають в українських підземних сховищах, заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов.

«Постановою слідчого газ арештований. Тобто зараз ми українському населенню не можемо пояснити, де вони будуть брати газ... Вони будуть брати цей газ, напевно, у Служби безпеки України», – сказав він.

Водночас речник «Нафтогазу» Валентин Землянський заявив, що постанова про арешт газу фактично паралiзує роботу компанiї.

«Юристи компанiї намагаються зрозумiти, в яку колiзiю ми потрапили, i як з неї виходити», – прокоментував вiн ситуацiю.

Тим часом, до НАКу, де СБУ проводить обшук, прибули депутати. Парламентарі, переважно вiд фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко, вже побилися зі співробітниками Служби безпеки.

Як повідомили в прес-службi НАКу, депутати намагалися пройти до актової зали, де проводяться слiдчi дiї зі спiвробiтниками компанії, тодi як спiвробiтники СБУ перешкоджали їм у цьому.

Служба безпеки проводить в офісі «Нафтогазу» вилучення документів у рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 мільярда кубометрів транзитного газу. В цій справі у ніч з 3 на 4 березня СБУ затримала заступника керівника відділу Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

XS
SM
MD
LG