Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: конфлікт щодо «Нафтогазу» – «банальна боротьба корупційної групи»


Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що конфлікт навколо НАК «Нафтогаз України» виник не через протистояння Президента та прем’єра, а є наслідком боротьби за 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це Тимошенко заявила на брифінгу в Парижі після зустрічі з Президентом Франції Ніколя Саркозі, відповідаючи на запитання українських журналістів.

Прем’єр наголосила, що уряд не дозволить подібних дій. «Я як прем’єр-міністр досить боляче дам по руках усім, хто зазіхає на державну власність», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що сьогоднішніми діями СБУ намагалася паралізувати діяльність НАК «Нафтогазу», зруйнувати програму забезпечення України природним газом, зірвати розрахунки «Нафтогазу» з «Газпромом», а також залякати людей, які мали відношення до розмитнення газу на користь НАК «Нафтогаз України».

«І якщо хтось думає, що це боротьба особистостей, то це банальна боротьба корупційної групи за гроші, які їм не належать», – наголосила Юлія Тимошенко, перебуваючи в Парижі.

Прес-служба Президента повідомила сьогодні, що Віктор Ющенко повністю підтримує дії співробітників Служби безпеки, які порушили і розслідують кримінальну справу за підозрою посадових осіб «Нафтогазу України» і митниці у скоєнні посадового злочину.

Сьогодні вдень слiдчi СБУ з кiлькома представниками спецпiдроздiлу «Альфа» увiрвалися до будiвлi «Нафтогазу» для вилучення документів у справi, порушеній за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 мільярда кубометрів природного газу.
XS
SM
MD
LG