Доступність посилання

ТОП новини

Слiдчi СБУ прибули до «Укртрансгазу»


Співробітники Служби безпеки прибули до центрального офiсу «Укртрансгазу» – дочiрньої компанiї НАК «Нафтогаз України».

«Слiдчi перебувають на прохiднiй. Зараз ми з’ясовуємо подробицi. Ситуацiя спокiйна», – повiдомила речниця «Укртрансгазу» Iнна Коваль.

За її словами, слiдчi прибули без супроводу озброєної охорони.

Водночас, як уточнили у прес-службi НАК, співробітники СБУ прибули в «Укртрансгаз» о дев’ятiй ранку для здiйснення слiдчих дiй та вилучення документiв, незважаючи на ухвалену напередоднi постанову Шевченкiвського районного суду Києва про припинення слiдчих дiй.

За даними прес-служби «Нафтогазу», слiдчих супроводжують бiйцi спецпiдроздiлу «Альфа».

Як повідомив речник «Нафтогазу» Валентин Землянський, на місці подій присутні також депутати Верховної Ради, зокрема від фракції БЮТ, які намагаються перешкодити співробітникам СБУ проводити слідчі дії.

Керiвник прес-центру СБУ Марина Остапенко пiдтвердила iнформацiю про те, що слiдчi прибули до «Укртрансгазу». За її словами, вони представили керiвництву компанiї всi необхiднi документи для проведення подальших дiй.

Вчора у прес-службі «Нафтогазу» заявили, що до компанії увірвалися невідомі в масках. Пізніше з’ясувалося, що це СБУ проводить у НАКу слідчі дії у кримінальній справі про заволодіння посадовими особами «Нафтогазу» 6,3 мільярдами кубів газу на суму 7,5 мільярда гривень.


Як пізніше заявили депутати від БЮТ, Шевченківський суд заборонив Службі безпеки проводити подальші слідчі дії, тому бютівці наполягали, щоб співробітники відомства покинули «Нафтогаз».

XS
SM
MD
LG