Доступність посилання

ТОП новини

Слідча комісія парламенту перевірить дії СБУ


Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка має з’ясувати, чи порушували посадові особи, керівники Служби безпеки Конституцію та чинне законодавство України під час дій у «Нафтогазі».

За ухвалення відповідної постанови проголосував 391 народний депутат із 441 зареєстрованого в сесійній залі.

До складу комісії увійдуть 9 народних депутатів, зокрема, від Партії регіонів – 3, БЮТ – 2, НУНС – 2, Комуністичної партії – 1, блоку Литвина – 1 депутат.

Головою ТСК обрали депутата від НУНС Романа Зварича, а його заступником – регіонала Григорія Ілляшова.

Комiсiя працюватиме протягом 3 мiсяцiв. Попередній її звіт депутати планують заслухати не пiзнiше, нiж через 30 днiв.

На початку цього тижня СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме – більш як 6 мільярдами кубометрів газу на суму 7,5 мільярда гривень шляхом зловживання посадовцями НАК «Нафтогаз України» своїм службовим становищем. За цією справою був затриманий заступник керівника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тарас Шепітько.

Вчора ж співробітники СБУ в супроводі бійців спецпідрозділу «Альфа» зайшли в будівлю «Нафтогазу» для проведення слідчих дій. Сьогодні зранку слідчі намагалися потрапити до офісу «Укртрансгазу».

Депутати від БЮТ, які були на місці події, заявили, що представники СБУ не мають права на обшук, оскільки вчора Шевченківський райсуд Києва заборонив Службі безпеки проводити слідство у справі «Нафтогазу».

XS
SM
MD
LG