Доступність посилання

ТОП новини

Путін стурбований подіями навколо «Нафтогазу»


Прем’єр-мiнiстр Росії Володимир Путiн висловив «надзвичайне занепокоєння» з приводу подiй навколо Нацiональної акцiонерної компанiї «Нафтогаз України».

На засiданнi російського уряду він заявив, що Росія може припинити постачання газу до України, якщо та вчасно не розрахується за спожите паливо.

«Якщо в результатi проведених силових акцiй i арешту низки посадових осiб, цю оплату не буде виконано, то це призведе до зупинення постачань наших енергоносiїв як для споживачiв у самiй Українi, можливо, i для наших споживачiв в Європi», – заявив Путiн.

Він наголосив, що росiйська сторона «чує про спроби вилучити транзитний контракт, причому не копiю, а саме оригiнал транзитного контракту».

«Звертаємо на це увагу як Єврокомiсiї, так i всiх наших споживачiв в європейських країнах», – додав Путiн.

За словами російського прем’єра, спроби «Газпрому» отримати будь-яку офiцiйну iнформацiю на цю тему результатiв не дають.

«Ми розглядаємо те, що вiдбувається в Українi, винятково як внутрiшню справу самої України. Водночас ми не можемо не звернути увагу на можливi негативнi наслiдки подiй, що вiдбуваються, як для постачань енергоносiїв для споживачiв самої України, так i для споживачiв в Європi», – наголосив Путін.

Натомість «Нафтогаз» вже заявив, що вчасно розрахується з «Газпромом».

На початку цього тижня СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме – більш як 6 мільярдами кубометрів газу на суму 7,5 мільярда гривень шляхом зловживання посадовцями НАК «Нафтогаз України» своїм службовим становищем.


Вчора ж співробітники СБУ в супроводі бійців спецпідрозділу «Альфа» зайшли в будівлю «Нафтогазу» для проведення слідчих дій. Сьогодні зранку слідчі намагалися потрапити до офісу «Укртрансгазу».

XS
SM
MD
LG